• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Alan Adı Hosting

Alan Adı Hosting

Domain veya diğer ismi ile alan adı, web sayfalarının ziyaretini kolay hale getiren bir tür etikettir. İnternette yer alan her web sayfası bir kimliğe yani IP adresine sahiptir. Tüm web sayfalarının da IP adresi birbirinden farklı olmalıdır. Bu IP adresleri, kullanıcıların web sayfalarını ziyaret etmelerini sağlar. Ziyaretçilerin, sitelere erişmeleri için IP adreslerini bilmeleri gerekmektedir. Ancak IP adresleri, uzun ve karmaşık yapıdadır. Bundan dolayı IP adresi yerine domain kullanılmaktadır. Web sayfalarının IP’lerinin okunabilir olması yanıtı verilebilmektedir. Web sayfalarına girmek için IP adresleri yerine web sayfalarının alan adı hosting kullanılmaktadır.

Hosting, web sayfalarını kendi sistemi içerisinde barındıran ve 7/24 yayın olmasını sağlayan hizmettir. Ziyaretçilerin web sayfalarına ulaşması için sitelerin ilk olarak ulaşılabilir konumda depo edilmesi gerekmektedir. Hosting veya Türkçe ismiyle barındırma hizmeti oluşturulmuş ve yayınlanması istenen web sayfalarını bünyesinde barındıran ve kesintisiz olarak yayınlar.

   

Alan Adı Hosting’in Yararı ve Hosting Çeşitleri

Alan adı hosting, seçilen alan adının host edilmesini yani depo edilmesini sağlayan sistemdir. Seçilen alan adı hosting, domain hosting hizmeti ile sunucularda depolanmakta ve dışarıdan gelecek zararlara yönelik korunmaktadır. Domain hosting servisinin diğer yararı da bir başkasının aynı alan adını almasını engellemesidir. Sürekli dijitalleşen ve internet dünyasında yer bulmaya çalışan sektörler, artan web sitesi sayılarını da birlikte getirmektedir. Bu web sitelerinin çeşitli gereksinimleri de zaman içerisinde artış göstermektedir. Birden fazla alan adı ve hosting çeşidinin olması ve her sitenin gereksinimlerinin farklılığı gibi önemli faktörlere bakıldığında, firmamızın kaliteli web sitesi inşasında oldukça önemlidir.

Hosting hizmetleri, birçok faktöre göre gruplara ayrılmaktadır. Bazı hosting hizmetleri ömür boyu iken, bazıları da 5 yılı veya 10 yıl gibi belirli süre geçerli hizmet sağlar. Bazı hosting hizmetleri de satın alındığı zaman yalnızca domain hosting hizmeti verirken, bazıları da hosting hizmeti satın alındığı zaman ek bir şekilde başka hizmetler de sağlar.

Sınırsız hosting; sınırsız hosting, hosting hizmeti alırken bazı özelliklerin de sınırsız bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bu hizmetimizde disk depolama alanı, veritabanı veya e-posta hesabı gibi önemli ve işlevsel özellikler sınırsız bir şekilde kullanılır. WordPress hosting; WordPress hosting hizmeti, diğer hosting servislerinin dışında WordPress yazılımı altyapısına sahip web sayfaları tarafından da kullanılmasına fırsat sağlar. Web sitesi sektöründe hızla yükselen taleplerden dolayı piyasada birçok hosting firması vardır. Birçok avantajı ve dezavantajı olan WordPress hosting hizmeti, ucuz hosting hizmetlerindendir.

Alan adı hosting https://www.ozkula.com.tr/hosting ve https://www.ozkula.com.tr/wordpress-hosting hizmeti almak isteseniz, firmamız size önemli bir destek verecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Hırsızlık Suçundan Aranıyordu, Yakalandı

Hırsızlık Suçundan Aranıyordu, Yakalandı

Nisan 29, 2024, Hırsızlık Suçundan Aranıyordu, Yakalandı için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da Kaçakçılık Operasyonu: Binlerce Ürün Ele Geçirildi

Afyonkarahisar’da Kaçakçılık Operasyonu: Binlerce Ürün Ele Geçirildi

Nisan 29, 2024, Afyonkarahisar’da Kaçakçılık Operasyonu: Binlerce Ürün Ele Geçirildi için yorumlar kapalı
Dinarlı Öğrenciler Yetenek Taramasından Geçti

Dinarlı Öğrenciler Yetenek Taramasından Geçti

Nisan 29, 2024, Dinarlı Öğrenciler Yetenek Taramasından Geçti için yorumlar kapalı
Afyonkarahisarlı Polis Memuru Şehit Oldu

Afyonkarahisarlı Polis Memuru Şehit Oldu

Nisan 29, 2024, Afyonkarahisarlı Polis Memuru Şehit Oldu için yorumlar kapalı
AGC’den Başkan Köksal’a Ziyaret

AGC’den Başkan Köksal’a Ziyaret

Nisan 29, 2024, AGC’den Başkan Köksal’a Ziyaret için yorumlar kapalı