• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Zeybek cuma namazı çıkışında soruları cevapladı!

Zeybek cuma namazı çıkışında soruları cevapladı!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mısri Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri tarafından Cuma namazı çıkışı gerektiğince sıcak karşılanan Başkanımız, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gelinen son ilerlemeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ve Murat Öner’inde katıldığı ziyarette vatandaşlarımız da söz alarak Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e sorular yöneltti. Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği Başkanı Serhat Tugan’ında yer aldığı sohbet toplantısında konuşan Zeybek Başkan’ın açıklamalarını başlıklar halinda bulabilirsiniz….

25 Şubat’ta yapılacak ihale, 25 Mart’a ertelenmişti. Projenin netleşmesi, kafalardaki soru işaretlerinin kalkması amacıyla ihaleyi 25 Nisan tarihinde yapalım dediler, girişimlerimizle bu tarihi 25 Mayıs’a öteledik…

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Mayıs ayında Afyon’a gelecek. Detaylar ilk ağızdan dinlenecek, kafanıza takılan her türlü soruyu kendine iletebileceksiniz.

Kendisinden vatandaşımızın isteğini karşılayan bir proje hazırlanmasını talep ettik, vatandaşlarımızın istediği gibi bir proje olmayacaksa bu işten vazgeçelim dedim. Sayın Bakanımız da bunun üstüne ‘yeni bir proje hazırlayalım, Afyonkarahisar’ı ziyaret edelim hemşerilerimize detayları bire bir anlatalım, eğer olmazsa ise projeyi kaldırırız’ dedi.

Bende bu mahalle de büyüdüm, olur ya da olmaz, ilk günden bu güne kadar ifade ettiğim gibi son haddine kadar sizin hakkınızı savunmaya devam edeceğim.

En son yaptığımız görüşmede yeni bir proje hazırlanıyor. 200’e yakın 2+1, 200’e yakın 3+1, 75 ila 100 arası 1+1 ofis daire, 100’ün üstünde de dükkân- işyeri.

Rayiç bedeller aşağı yukarıya belirlendi. En düşük rayiç bedel 870 lira ile 3 bin 750 lira arasında değişirken, bu rakamlar, ana caddelerde şerefiye bedeli olarak iki katına kadar çıkıyor.

Burada oturan hemşehrilerimiz haricinde kimseye daire verilmeyecek. Biz Belediye olarak yalnızca bu işin sekretaryasını yapıyor, sizlere aracılık hizmeti veriyoruz.

Örnek verecek olursak 2+1 yeni bir daire, varsayalım 250 bin lira… Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Benim de vatandaşlarıma hediyem olacak, TOKİ’ye maliyetten yüzde 30 indirim yapacaksınız diyor. Biz bunu yaptığımız görüşmeler sonucunda Sayın Bakanımızdan aldığımız 10 puanla yüzde 40’a çıkarttık. Geriye 150 bin lira kaldı. Müştemilatlar beraber eski evin sayısal değeri varsayalım 100 bin lira ise bunun kalan miktarı olan 50 bin lirayı 18 sene sıfır faizle borçlanarak ödemeniz öngörülüyor. Burada mülk sahiplerine anlaşmayı sağladığı andan itibaren inşaatın bitimine kadar 1000 lira kira yardımında bulunulacak.

Ben sizin yanınızdayım. Şubat’ta ihale edilmiş olsaydı kapılara etiketler yapıştırılmıştı, evler boşaltılacaktı. Karda kışta hiçbir hemşehrimizin sokakta bırakılmasına, mağdur olmasına müsaade etmeyip, ihaleyi Mart ayına öteletmiştik.

Sayın Cumhurbaşkanımız’ da Çevre Şehircilik Bakanımızın da söylediği şu: “Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek yeni bir proje oluşturulacak”

Projenin taslağı çıktığı vakit yine bakanımızı ziyaret edeceğiz. Hiç kimsenin malını zorla alma gibi bir hal söz hususu değil. Sizin rızanız olmadığı prosese burada bir şey yapılmayacak.

Bakan Bey Afyonkarahisar’a gelir, detayları sizlere anlatır, gerek görülürse anket yaptırırız. Bazı kişiler ahkâm kesiyor. Sağdan soldan gelen verilere muhakkak itibar etmeyin. En son gelinen nokta budur…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Karataş: Çanakkale Zaferi Umudun ve İnanmışlığın Tarifidir

Karataş: Çanakkale Zaferi Umudun ve İnanmışlığın Tarifidir

Mart 18, 2024, Karataş: Çanakkale Zaferi Umudun ve İnanmışlığın Tarifidir için yorumlar kapalı
Yurdunuseven: Eşi Görülmemiş Bir Kahramanlık Destanı

Yurdunuseven: Eşi Görülmemiş Bir Kahramanlık Destanı

Mart 18, 2024, Yurdunuseven: Eşi Görülmemiş Bir Kahramanlık Destanı için yorumlar kapalı
En düşük belediye personel maaşı 31.511,13 TL olacak

En düşük belediye personel maaşı 31.511,13 TL olacak

Mart 18, 2024, En düşük belediye personel maaşı 31.511,13 TL olacak için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da Artistik Jimnastik İl Şampiyonluğu Heyecanı

Afyonkarahisar’da Artistik Jimnastik İl Şampiyonluğu Heyecanı

Mart 18, 2024, Afyonkarahisar’da Artistik Jimnastik İl Şampiyonluğu Heyecanı için yorumlar kapalı
Küçükkurt’tan “7’den 70’e Her Kesime Hizmet Verilecek” Sözü

Küçükkurt’tan “7’den 70’e Her Kesime Hizmet Verilecek” Sözü

Mart 18, 2024, Küçükkurt’tan “7’den 70’e Her Kesime Hizmet Verilecek” Sözü için yorumlar kapalı