• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
UETS

UETS

Elektronik gelişmelerin ve beraberinde internetin hayatımıza kattığı olumlu hizmetlerden biri olan UETS, ulusal elektronik tebligat sisteminin mesaj merkezidir. Her türlü elektronik iletilerin gönderilmesi ve bildirilmesine yarayan UETS, elektronik tebligatların muhataplarına gönderilmesini sağlayan sistemdir.  PTT tarafından 2019 yılında kurulan ve resmi olarak hayatlarımızda yer alan sistem, tebligatların bu sayede daha hızlı ve güvenli şekilde iletilmesini sağlar.

Elektronik tebligat işlemlerinin daha güvenli ve hızlı şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla kurulan UETS, hem tüzel kişiler hem de gerçek kişiler tarafından yaygın olarak tercih edilir.UETS’ten önce e-tebligatlar KEP üzerinden gönderilirken UETS resmi olarak kullanıma açıldığından beri artık KEP üzerinden gönderilmez oldu. UETS kullanabilmek için öncelikle PTT’ye başvuruda bulunmak gereklidir. Ardından oldukça kısa sürede siz de UETS kullanıcısı olunabilir.

UETS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ulusal elektronik tebligat sistemini almak son derece kolaydır. E-tebligat resmi sitesine ya da PTT’ye ait olan e-tebligat sitesine giriş yapmak ilk aşamadır. Başvuruya devam edebilmeniz için e-imzaolması gerekir. E-imzayoksa bunu temin ettikten sonra UETS başvurusunda bulunulmalıdır. Süreç tamamen bu şekilde yürümektedir.

UETS’i gerçek kişiler alacağı zaman e-imzaya sahip olması ve e-devlet girişlerini yapmaları yeterli olacaktır.Eğer tüzel kişiler alacaksa MERSİS sisteminde kayıtlarının olması ve buradan giriş yapmaları gerekir. Ardından yine PTT şubelerine başvuruda bulunulabilir.

Oldukça kısa sürede başvurarak ve yalnızca birkaç gün içerisinde de kullanarak UETS sahibi olmak mümkündür.UETS’te sunulan e-tebligatlar ücretsiz olarak PTT tarafından sunulmaktadır.

UETS Tebligat Nasıl Sorgulanır?

Bütün hukuksal ve resmi işlemlerin takip edilebildiği ve yapıldığı UETS ile tebliğ edilen belgeleri görüntülenebilir. Başvurunuzun ardından belli bir zaman geçtikten sonra sonucu öğrenilir. Açılan hesaba e-mail olarak gelen belgeler, UETS sisteminde yer almaya Başlar. Böylece üzerinden zaman geçen ya da size henüz ulaşmayan belgelere de ulaşma imkânı elde edilir.

2019 yılından beri aktif olarak kullanılan ve son derece yararlı olan UETS ciddi anlamda da zaman kazandırmıştır. Hem hukuksal hem de resmi işlemlerin de kolaylaşmasını sağlayan bu sistemde sorgulama yapmak da oldukça kolaydır. UETS resmi web sayfasına girmeniz sorgulama işlemi yapabilmeniz için yeterlidir. Hesap bilgilerinizi doğru girdikten sonra birçok alanda sorgulama yapabilirsiniz.

Oturum açmak için birden çok seçenek sunulur. Mobil imza, e-devlet bilgileriniz, kimlik numarası ve şifre ya da e-imza ile UETS sistemine girilebilir. Bu şekilde giriş yaptıktan sonra hem resmi hem de hukuki belgelere erişilebilir. Hem maddi açıdan hem de manevi açıdan ciddi tasarruf sağlayan bu yöntem ile işlemler hem daha hızlı hem de daha güvenli hale gelmiştir.

UETS Zorunlu Mu?

UETS 2019 senesinden beri kullanılmaya ve zorunlu olarak ticari hayatta yer almaya başladı. Bu dönemde bazı kişi ya da kurumlar için de zorunlu hale getirildi. UETS kullanması zorunlu olan bazı kişi ve kuruluşlar:

  • Noterler
  • Özel hukuk tüzel kişileri
  • KİT’ler
  • Kamu kurum ve kuruluşları
  • Baroda kaydı olan ve faaliyetlerini aktif olarak sürdüren avukatlar
  • Mahalli idareler

Belli başlı olarak UETS kullanması zorunlu kişilerdir. Zorunluluğun dışında da elbette isteğe bağlı olarak da kullanılabilir. Hem hızlı bir şekilde işlemleri tamamlaması, doğru ve değiştirilemez olması gibi güvenilir yönleri hem de denetlemenin ve bir hatanın fark edilmesinin kolay olması gibi sebeplerden dolayı oldukça başarılı olan bir sistemdir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Nisan 27, 2024, Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı için yorumlar kapalı
Vali Yardımcısı AFJET Çalışanlarının Sorunlarını Dinledi

Vali Yardımcısı AFJET Çalışanlarının Sorunlarını Dinledi

Nisan 27, 2024, Vali Yardımcısı AFJET Çalışanlarının Sorunlarını Dinledi için yorumlar kapalı
AFYON’DA BİR İLK: DÜNYA VETERİNER HEKİMLER HALK KOŞUSU YAPILDI

AFYON’DA BİR İLK: DÜNYA VETERİNER HEKİMLER HALK KOŞUSU YAPILDI

Nisan 27, 2024, AFYON’DA BİR İLK: DÜNYA VETERİNER HEKİMLER HALK KOŞUSU YAPILDI için yorumlar kapalı
ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE MÜJDELİ HABER!

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE MÜJDELİ HABER!

Nisan 27, 2024, ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE MÜJDELİ HABER! için yorumlar kapalı
Okul Sporları Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da Başladı

Okul Sporları Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da Başladı

Nisan 27, 2024, Okul Sporları Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da Başladı için yorumlar kapalı