• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Tacikistan’daki Türk iş insanlarından Atso’ya ziyaret

Tacikistan’daki Türk iş insanlarından Atso’ya ziyaret

Tacikistan’da istihdam ve üretim gerçekleştiren iş insanları İrfan Güven, Ferhat Erdoğan ve Yaşar Durmuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. Ziyarette ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya da hazır bulundu.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren iş insanı İrfan Güven, “Sizi ziyaret etme sebebimiz, Afyonkarahisar şehrini Tacikistan’daki işbirliği imkanları ile buluşturmaktır. Tacikistan ile Türkiye arasındaki ihracatı artırmanın yollarını bulmak amacıyla sizi ziyaret ediyoruz. Tacikistan, 1992 senesinde bağımsızlığını kazandı. Doğal kaynakları çok yok. Maden olarak varlıklı bir ülke, mermer, altın, uranyum bakımından varlıklı bir ülke. Yumurta, sucuk konusu ile ilgili geniş bir pazar. Ziyaret etme sebeplerimizden birisi de bu” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret bundan dolayı teşekkür ederek “Tacikistan’dan gelen işadamı heyetimize teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’da İl Jandarma Alay Komutanı iken Tacikistan’a Askeri Ateşe olarak giden Sayın Albay Hamza Çömez’e de teşekkür ediyorum. Beni geçen zamanlarda aradığında ‘Benim Afyonkarahisar’a borcumu ödemem lazım. Buradaki işadamları ile buradaki işadamlarını karşılaştırıp Afyonkarahisar-Tacikistan dış ticaretini artırmayı düşünüyorum’ dedi. Buradan giderken de ‘Elimden geleni yapacağım’ demişti. Sağolsun, gitti, sizlerle tanıştı. Beni aradı, ‘Tacikistan’daki üç mühim işadamı, benim hatırım amacıyla sizi ziyaret edecekler, iş hacmini genişleteceğiz’ dedi. Ben de kendine çok teşekkür ettim. Sizin nezdinizde Sayın Albay Hamza Çömez’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Tacikistan ile Afyonkarahisar arasında ticaret hacminin yükselmesi amacıyla çalışacaklarını ifade eden Serteser, “Tacikistan, Orta Asya’daki nüfus olarak en ufak ülkelerden bir tanesi. Denize kıyısı yok. Ama bizim Türk işadamları ne kadar çalışkan ki hem Tacikistan’da, hem de Türki Cumhuriyetler’de başarılı oluyorlar. Buraya geldiğiniz ve bizi ziyaret ettiğiniz amacıyla çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ziyaretiniz hayırlara vesile olur. Buradaki birtakım sektörlerimiz, Tacikistan’da artı iş hacmi oluşturabilirler. Bu hususta siz elinizden geleni, Afyonkarahisar’a gelerek yaptınız; inşallah biz de çalışmalarımızı yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret, fotoğraf çekiminin sonrasında sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Karataş: Çanakkale Zaferi Umudun ve İnanmışlığın Tarifidir

Karataş: Çanakkale Zaferi Umudun ve İnanmışlığın Tarifidir

Mart 18, 2024, Karataş: Çanakkale Zaferi Umudun ve İnanmışlığın Tarifidir için yorumlar kapalı
Yurdunuseven: Eşi Görülmemiş Bir Kahramanlık Destanı

Yurdunuseven: Eşi Görülmemiş Bir Kahramanlık Destanı

Mart 18, 2024, Yurdunuseven: Eşi Görülmemiş Bir Kahramanlık Destanı için yorumlar kapalı
En düşük belediye personel maaşı 31.511,13 TL olacak

En düşük belediye personel maaşı 31.511,13 TL olacak

Mart 18, 2024, En düşük belediye personel maaşı 31.511,13 TL olacak için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da Artistik Jimnastik İl Şampiyonluğu Heyecanı

Afyonkarahisar’da Artistik Jimnastik İl Şampiyonluğu Heyecanı

Mart 18, 2024, Afyonkarahisar’da Artistik Jimnastik İl Şampiyonluğu Heyecanı için yorumlar kapalı
Küçükkurt’tan “7’den 70’e Her Kesime Hizmet Verilecek” Sözü

Küçükkurt’tan “7’den 70’e Her Kesime Hizmet Verilecek” Sözü

Mart 18, 2024, Küçükkurt’tan “7’den 70’e Her Kesime Hizmet Verilecek” Sözü için yorumlar kapalı