• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gazeteci Polat Yılmaz: Kıran kırana bir seçim olacak

Gazeteci Polat Yılmaz: Kıran kırana bir seçim olacak

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programının konuğu seçim oldu. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim katıldı.

 

Kılıçdaroğlu favori

 

Seçimler yaklaşırken birçok anket sonucu yayınlandığına değinen Gazeteci İsmail Akar, “Bu anketlerde en fazla dikkat çeken konulardan biri yüzde 7-8 civarında kararsız seçmenin olması. Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun dışında diğer adayların 100 bin imza toplamak için süreleri devam ediyor. Yeterli imzayı Muharrem İnce bulur, diğerleri bulamaz diye tahmin ediyorum. Bu arada Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan Cumhur İttifakına geçtiği için Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Son dönemde anketlerde Kılıçdaroğlu öne geçtiğini görüyoruz. Ve az önce de Erdoğan’ın diploması kamuoyuna açıklandı. İlimizde tüm partilere baktığımızda yüzden fazla milletvekili aday adayı bulunuyor. Ak Parti ve İyi Parti temayül yoklaması yapıyor. CHP ve MHP’de ise merkez tarafından milletvekili adayları belirlenecek” diye konuştu.

 

Kıran kırana bir seçim

 

Tarihin sürekli tekrar ettiğine değinen Gazeteci Polat Yılmaz, “Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olması bana Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığını kazandığı seçimleri anımsattı. Ben televizyondaki yorumculara değil, halkın sözlerine itibar ediyorum. Bir kesim ekonomi batağa saplandı diyerek sürekli bu konuyu gündemde tutuyor. Bir kısım ise Erdoğan’ın ne olursa olsun kazanması gerektiğini söylüyor. Açıklanan anket sonuçlarına güvenmiyorum. Görünen o ki seçim süresi boyunca iki kesim birbirini yıpratacak. Seçim kıran kırana geçecek. Seçim sonrası Muharrem İnce’nin değerlendirilip, gündemde tutulmaya devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu. 

 

Seçim 2. tura kalır

 

Muharrem İnce’nin aday olmak için yeterli seviyede imza toplaması durumunda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “İnce’ye Ak Parti’ye yakın isimler destek vermiyorlar. Çünkü İnce’nin aday olması Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bırakabilir. Ben de şahsi olarak İnce’nin aday olmasını istemem. Adayların partilerin üzerine çıkma şansları olamaz. Bana göre İnce, CHP’nin üzerine çıkamaz. Cumhurbaşkanlığı için geçen seçimlerde yeterli imzayı toplayanlar seçimde toplanan imzadan daha az oy aldılar. Ekmelettin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu seçimleri iyi analiz etmek lazım” dedi. 

 

Yeni yüzler olmalı

 

Her seçim döneminde aynı isimlerin aday adayı olduklarına dikkat çeken Gazeteci Ahmet Tunca, “Her partinin adeta kadrolu aday adayları var. Defalarca aday adayı oluyorlar. Mesela son 3-4 seçimlere baktığımızda aynı isimlere rastlıyoruz. Sanırım ilimizde aday adaylığı açısından Ak Parti yine ilk sırada. Demek ki iktidar partisi iddiasını korumaya devam ediyor. Ben siyasette yeni yüzlere şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumun yeni isimlere, yeni söylemlere ihtiyacı var” diye konuştu. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Başkan Köksal’dan Ödüllü Sporculara Destek

Başkan Köksal’dan Ödüllü Sporculara Destek

Nisan 26, 2024, Başkan Köksal’dan Ödüllü Sporculara Destek için yorumlar kapalı
Başkan Köksal’ın Talimatı ile Öğrencilere Sürpriz

Başkan Köksal’ın Talimatı ile Öğrencilere Sürpriz

Nisan 26, 2024, Başkan Köksal’ın Talimatı ile Öğrencilere Sürpriz için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Aranan Şahıs Yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Aranan Şahıs Yakalandı

Nisan 26, 2024, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Aranan Şahıs Yakalandı için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Gerçekleştirdi

Nisan 26, 2024, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Gerçekleştirdi için yorumlar kapalı
“200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik”

“200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik”

Nisan 26, 2024, “200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik” için yorumlar kapalı