• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ercan Kubaş’tan “Deli doktor” Tiyatro oyunu tam not aldı

Ercan Kubaş’tan “Deli doktor” Tiyatro oyunu tam not aldı

Afyon Şehir ve Hisar Gazetesi’nin Medya Sponsorluğunu üstlendiği “Deli Doktor” isimli tiyatro’nun sonunda destek verenlere plaket verildi. Hisar Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Günay Doğar Hisar Gazetesi adına verilen plaketi aldı.


 


Sanat Tiyatrosu Sahibi ve Oyuncu Ercan Kubaş kendisini tanıtarak, tiyatro ile ilgili bilgilerde bulundu. ayrıca kendini tanıtarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kubaş,  “1988 Balıkesir Balya doğumluyum, 2007’de engelliler tiyatrosuna girdim, engellilerle ilgili birçok il gezdim. Engellilerin haklarını savunduk ama baktım ki herkes engellilerin cebinden, engellilerin sırtından bir şeyler kazanmaya çalışıyor. Ben de engellilerin adını kullanmadan nasıl bir şey yapabilirim dedim. 2011 yılında Ercan Kubaş sanat tiyatrosunu kurdum ve sonra eşimle tanıştım. Eşimle Türkiye’nin 81 ilinin 165 ilçesini, 4250 tane köyünü gezdik. Niyetimiz hiç engellilerin adını kullanmadan engellilere şans verildiğinde neler başarabileceğini anlatmak” ifadelerini kullandı.


 


Amacımız Doktorlara Karşı Şiddete Hayır


 


Kubaş; tiyatronun konusunu, amacını anlatarak şu cümlelere yer verdi.”Tiyatro’muzun konusu, engellilerin günlük yaşamda ki sıkıntılarına öncelik vererek birazda dramatik hale getirerek anlatmak. Deli doktoru yazmamın amacı ise “doktorlara karşı şiddete hayır. Birçok engelli arkadaşımız geliyor ve doktorları delirtiyor. Doktorlar bizi değil, aslında biz doktorları delirtiyoruz. Tiyatro’da oyuncularımız olarak 5 kişiydik, Eskişehir’den Necip Kriz ve Güler Kriz çifti geldi. Ankara’dan ise Selahattin Efe abimiz geldi, eşimle beraber biz buradaydık. Oyunumuzun yazarı ise eşim Aysun Kubaş’dı, incelik olsun diye oyunu bana takdim etti.2011 yılında kurduğumdan 2 sene sonra yani 2014 yılında  tiyatro yönetmenliği yapıyorum.  Aşağı yukarı 4 tane oyun yazdım. Aysun hanım konakta, kim engelli, engel sizsiniz,  ve eşimin yazmış olduğu deli doktor oyununu bana sayarsak 4 tane oyunumuz var.


 


Başımdan geçen ilginç olaylarımda oldu


 


Afyonda bir tane firma, ismi vermeyeyim bu firmaya gittiğimiz de biletlerimizi götürmüştük oyuna  1 ay varken bize dediler ki işte oyun nerede olacak, hangi tarihte olacak, saat kaçta olacak biz oyunun saatini, tarihini ,gününü söyledik ve dediler ki o gün bizim cenazemiz var. Yani davetiye satarken engellilerin adını duyduğumda hatta farklı konularda söylüyorlar.  Engellisiniz, tiyatro yapabilirsiniz, normal ama tiyatroda bize ne anlatabilirsiniz bizim başımıza bunlar geliyor. Yani engellilerin neler anlatabileceğini sahne de kişilere anlatamıyoruz, ama izledikten sonra herkes memnun kalıyor” diyerek belirtti.


 


Tiyatro sonunda emekleri ve desteklerinden dolayı Avukat Nilgün Seçen, Doktor Mustafa Seçen, Öznur Kırman ve Hisar Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Günay Doğar plaket verildi.


 


Aysel Büyükkorkmaz/özel


Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Başkan Köksal’dan Ödüllü Sporculara Destek

Başkan Köksal’dan Ödüllü Sporculara Destek

Nisan 26, 2024, Başkan Köksal’dan Ödüllü Sporculara Destek için yorumlar kapalı
Başkan Köksal’ın Talimatı ile Öğrencilere Sürpriz

Başkan Köksal’ın Talimatı ile Öğrencilere Sürpriz

Nisan 26, 2024, Başkan Köksal’ın Talimatı ile Öğrencilere Sürpriz için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Aranan Şahıs Yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Aranan Şahıs Yakalandı

Nisan 26, 2024, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Aranan Şahıs Yakalandı için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Gerçekleştirdi

Nisan 26, 2024, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Gerçekleştirdi için yorumlar kapalı
“200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik”

“200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik”

Nisan 26, 2024, “200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik” için yorumlar kapalı