• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Turgay Başyayla Afyonkarahisar’a geldi – BELEDİYELER

Turgay Başyayla Afyonkarahisar’a geldi – BELEDİYELER

[ad_1]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, UNESCO Tescilli Gastronomi Şehrinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Turgay Başyayla’yı Belediye makamında kabul etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ımızın tarihi, kültürü, turizm ve termal ile beraber Gastronomi alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı marka şehir müracaatını 19 Haziran tarihinde Valilik ve Belediye ortaklığında yaptıklarını dile getiren Başkan Mehmet Zeybek,  Afyonkarahisar’ın 8 Bin senelik tarihinden bugüne dek süre gelen lezzetleri müracaat dosyasında detaylıca yer aldığını kaydetti. Birçok elemeden sonra dosya müracaatımız kabul edildiğini aktaran Başkan Zeybek, “ 31 Ekim 2019 tarihinde açıklanan sonuçta şehrimiz Gastronomi (Yemek Sanatı) alanında marka şehir ünvanı kazandı.  Sonucu açıklamasından hemen sonra Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), otel işletmeleri, Aşçılar Derneği ve Afyonkarahisar’ımızda faaliyette bulunan basın temsilcilerinden oluşan bir çalışma ekibi oluşturduk.  Daha sonra UNESCO’nun istediği taahhütler ışığında çalışmalara başlanarak bir kurumsallık çalışması başlattık.  Tüm paydaşların onayı alındıktan sonra UNESCO ya sunduk” dedi.

“GASTRONOMİ EVİNDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

     Bu sürecin ardından yapmış olduğu çalışmalar hızlandırdıklarını ve Belediye bünyesinde Gastronomi (Yemek Sanatı) Birimi oluşturduklarını dile getiren Başkan Zeybek; “ Bu kadar kısa bir süre içinde Valilik, Belediye ve diğer sektörlerle uyum içerisinde çalışmalar hızlandırarak Kültür Sanat Evi’nin Gastronomi Müzesi’ne dönüştürülmesi ve 110 senelik bir konak olan Benlioğlu Konağı’nın Gastronomi (Yemek Sanatı)  dönüştürülme projesine başladık. Gastronomi (Yemek Sanatı) evi yapmış olduğu çalışmalarnı tüm hızıyla devam ediyor.  Bu evin 750 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 1200 metrekare alanı ile şovlar, ikramlar ve yöresel ürünler satış için kullanılması planlamaktayız” dedi.

“AFYONKARAHİSAR ADINA GURUR DUYUYORUZ”

Gurme Turgay Başyayla ise Afyonkarahisar’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.  Afyonkarahisar adına gururlu olduklarını söyleyen Başyayla; “15 yıla yakın süredir bu kadim şehri hem dünyaya,aynı zamanda Türkiye’ye anlatıyoruz. Pandemi sürecine rağmen çok güzel bir süreç yönetilmiş. Valiliğimiz ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. UNESCO tarafından Gastronomi alanında 36.’ncı şehir olmak kolay iş değil. Gastronomi Evi’ni gezdik, yapılan yapmış olduğu çalışmalar yerinde tespit ettik. Bu konu da hem sizlerle aynı zamanda Valimizle istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.

“TÜM EKİBİMİZLE YANINIZDAYIZ”

Afyonkarahisar’ın hem lezzetleriyle aynı zamanda yer üstü ve yer altı zenginlikleriyle, sağlık turizmine katkılarıyla dünyada ve ülkemizde önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Turgay Başyayla “Bu fırsatın iyi değerlendirildiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Eylül ayında yapılacak festivalinde kazasız belasız tamamlanmasını temenni ediyorum. Bizlerde medya kuruluşları olarak hemde yapımcı olarak tüm ekibimiz ile Afyonkarahisar’ın yanındayız.  Yazılı görsel ve sosyal ağların kullanılmasında beraber hareket edeceğiz” dedi.

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Düzağaç Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Borçları Dev Pankartla İlan Etti

Düzağaç Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Borçları Dev Pankartla İlan Etti

Nisan 17, 2024, Düzağaç Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Borçları Dev Pankartla İlan Etti için yorumlar kapalı
Okul Sporları Küçükler Bocce Müsabakaları Tamamlandı

Okul Sporları Küçükler Bocce Müsabakaları Tamamlandı

Nisan 17, 2024, Okul Sporları Küçükler Bocce Müsabakaları Tamamlandı için yorumlar kapalı
Türk Şair ve Yazar Osman Attila, Vefatının 46. Yılında Anıldı

Türk Şair ve Yazar Osman Attila, Vefatının 46. Yılında Anıldı

Nisan 17, 2024, Türk Şair ve Yazar Osman Attila, Vefatının 46. Yılında Anıldı için yorumlar kapalı
MARBLE FUARININ GÖZDESİ AFYONKARAHİSAR OLDU

MARBLE FUARININ GÖZDESİ AFYONKARAHİSAR OLDU

Nisan 17, 2024, MARBLE FUARININ GÖZDESİ AFYONKARAHİSAR OLDU için yorumlar kapalı
Zafer Müzesi’nin Restorasyonu İçin Önemli Adım

Zafer Müzesi’nin Restorasyonu İçin Önemli Adım

Nisan 17, 2024, Zafer Müzesi’nin Restorasyonu İçin Önemli Adım için yorumlar kapalı