• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Su Kaçağını Nasıl Anlarsınız?

Su Kaçağını Nasıl Anlarsınız?

Su Kaçağını Nasıl Anlarsınız?

 

Günlük yaşamda karşılaşılabilecek bir sorun olan su kaçağı, çok kolay metotlarla evde tespit edebilir ve sorun çözümü için uzman bir ekipten destek alabilirsiniz.

Birçok kişi su kaçağı sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Evinizde veya iş yerinizde kaçak olduğunu anladığınız anda mutlaka uzman bir ekipten destek almalısınız. Peki, su kaçağı olduğunu nasıl anlarsınız. Evinizde su kaçağı olduğunu sizde kolaylıkla anlayabilirsiniz. En büyük belirtiler arasında nemli, ıslak ve rutubetli duvarlar, fayanslar ve tavanlardı. Sızıntının olduğu yerlerde bu belirtilerle karşı karşıya kalmanız yüksek bir ihtimaldir. Eğer bu tip sorunlarla karşılaşmıyorsanız fakat su faturalarınız yüksek geliyorsa yine de su kaçağı sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Aniden yükselen su faturalarınızı mutlaka ciddiye almalı bu tip durumunda uzman desteği almaya gayret etmelisiniz.

Su Kaçağı Tespitinin Yapılması

Firmamız tarafından yapılan su kaçağı tespiti çok kısa bir sürede yapılır. Modern yöntemlerle yapılan bu tespit, geleneksel yöntemlerden çok daha kısa bir sürede yapılmakta ve daha kesin çözümler elde edilmesini sağlamaktadır. Oluşan kaçak tespit edildikten sonra bu kaçağın türü, neyden meydana geldiği, başka yerlerde olup olmadığı da saptanır. Su kaçağının olduğu nokta kesin olarak belirlendikten sonra gerekli tüm işlemler yapılır.

Eskiden yapıldığı gibi kesinlikle kırma ve dökmeyle kaçak tespiti yapılmaz. Birçok kişinin aklında bu yöntemler kalsa da kaçak tespiti alanında teknolojik gelişmeler yaşanmış ve modern yöntemler sayesinde kaçaklar net olarak tespit edilmeye başlanmıştır. Avrupa standartlarında kullanılan yöntemler ve malzemelerle uzman ekibimiz sorununuzu kısa bir sürede çözecektir. Su kaçağının tespit edilmesi için akustik dinleme cihazı kullanılmaktadır.

Genelde akustik dinleme cihazı ile tespit yapılsa da bazen duruma göre termal kamera ile de tespit yapılması gerekebilir. Evinizin hem duvarlarında hem de tavanında dinleme işlemleri yapılır. Dinleme cihazından elde edilen verilere göre uzman bir ekip takibe başlar ve kaçağın nerede olduğu net olarak bulunur. Çalışmalara başlanması için su kaçağı tespitinin yapılması şarttır.

Su Kaçağına Kesin Çözüm

Su kaçağı tespiti için gelen uzman bir ekip evinizde kesin olarak su kaçağı olup olmadığını anlamak için öncelikle tüm muslukların kapalı olduğundan emin olarak, su saatine bakar. Eğer su saati dönmeye devam ediyorsa kesin olarak su kaçağı var demektir. Evinizde su akmıyor ve su akışı devam ediyorsa kaçağın netleştiğini söyleyebiliriz. Kaçağın olduğundan emin olduktan sonra duruma göre gerekli cihazlarla kaçak noktası bulunur.

Eğer evinizde sizde bu metotları deneyerek kaçak olduğu kanısına varmışsanız, hiçbir şey yapmadan mutlaka uzman bir ekipten destek talep etmelisiniz. Akustik dinleme cihazı ve kamera sistemi ile kaçak tespiti yapılması kesin olarak kaçağın olduğu yeri tespit edecektir. Böylece sorunun noktası bulunup daha kısa sürede çözüm üretilecektir. Evinizde tespit yapılırken ekonomik su kaçağı tespiti yöntemleri ile tespit yapılmaktadır.

Su Kaçağı Onarımının Yapılması

Su kaçağı onarımında kimyasal yollarda denenmektedir. Tesisatta kimyasal maddeler kullanılması durumunda bu maddeler tesisat boyunca ilerleyecek, sızıntı olan yerde ise duracaktır. Sızıntının olduğu yerde sıvı kristalleşmeye başlayacaktır. Böylece sızıntı engellenir. Fakat bu metotların denenmesi için mutlaka ev tesisatında ön bilgiye sahip olunması şarttır. Bunun içinde genellikle kamera yöntemi ile sızıntının yeri ve tesisat boruları incelenmektedir. Önceden tesisat ile ilgili bir bilgiye sahip olunmaması durumunda daha büyük ve daha masraflı sorunlar ortaya çıkabilir. Su kaçağının onarılması her evde farklı yöntemler kullanılarak ve farklı tespitler yapılarak sağlanmaktadır. Bundan dolayı mutlaka işini iyi yapan kişilerden bilgi ve destek almalısınız.

 

Kaynak: https://www.ersoylartesisat.com

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Nisan 19, 2024, Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması için yorumlar kapalı
Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Nisan 19, 2024, Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu için yorumlar kapalı
Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Nisan 19, 2024, Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu için yorumlar kapalı
Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Nisan 19, 2024, Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi! için yorumlar kapalı
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Nisan 19, 2024, Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı! için yorumlar kapalı