• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Seçim 14 Mayıs’ta olmayacak!

Seçim 14 Mayıs’ta olmayacak!

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda seçim için açıklanan 14 Mayıs tarihi ekseninde siyasetteki gelişmeler konuşuldu. Gazeteci Ertuğurul Sevim seçimin 14 Mayıs’ta olmayacağını söyledi.

 

Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim katıldı.

 

 

Seçim 2. tura kalacağı hesaplanmış

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim için 14 Mayıs tarihinin olabileceğinin açıklandığını söyleyen Gazeteci İsmail Akar şunları kaydetti: “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı merak ediliyor. Bana göre Şubat’ın ilk haftası aday açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönemi olduğu için aday olup olamayacağı tartışmaları da devam ediyor. Bununla ilgili son sözü Anayasa Mahkemesi söyleyecek. Geçtiğimiz hafta Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ilimize geldi ve bir dizi etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da programa sinevizyonla bağlanarak konuştu. 14 Mayıs tarihi bana göre sürpriz değil. Haziran ayına kalması durumunda seçimin 2. tuta kalması halinde  üniversite sınavları, hac zamanı olması gibi engeller düşünmüştür. Sonuçta seçim havasına girdik”  

 

Huzur içinde bir seçim olmalı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 14 Mayıs tarihinde büyük ihtimalle seçimlerin yapılacağını belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Böylece aylardır süren seçimin ne zaman yapılacağı tartışmaları bitmiş oldu. Kamuoyunda uzun süredir bu konu tartışılıyordu. Halkın gündemi şu an yoğun olarak ekonomi. EYT’liler yasanın çıkmasını, emekliler zamlı maaşlarının yetersizliğini konuşuyor. Bu arada İsviçre’de meydana gelen ülkemizle ilgili olumsuz hareketler kabul edilemez. Yapılan saygısızlığı kınıyorum. Yine dış basında hem ülkemiz hem de seçimlerle ilgili olumsuz yazılar yazılıyor. Seçimlerin huzur içerisinde yapılmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

Yeter söz milletin mi?

 

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de MHP Lideri Bahçeli tarafından seçimlerin haziran ayında, zamanında yapılacağının açıklandığını anımsatan Gazeteci Polat Yılmaz, “Erdoğan’ın üçüncü dönemi olduğu ve yeniden aday olamayacağı yönündeki tartışmalar sanırım seçim tarihinin erkene çekilmesini ve 14 Mayıs’ta yapılabileceğinin açıklanmasına neden oldu. 14 Mayıs Demokrat Parti’nin zaferi olduğu için anlamlı bir tarih. Ak Parti, tıpkı Demokrat Parti’nin geçmişte kullandığı gibi, ‘Yeter, söz milletin’ sloganını kullanıyor. Ak parti zaten 21 yıldır iktidarda kime yeter denecek? Söz milletinse millete bırakın, istediğini seçsin. Ak Parti, Millet İttifakını adayını açıklamadığı için eleştiriyor ama aynı dağınıklık Ak Parti’de de söz konusu” diye konuştu.

 

Seçim 14 Mayıs’ta olmayacak

 

14 Mayıs tarihiyle ilgili Erdoğan’ın Menderes’in mirasını yüklenmesi anlamını taşıdığını belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Yeter, söz milletin sloganı kullanılabilir. Bunlar siyasette yapılan işlerdir. Ben seçimin 14 Mayıs’ta olacağını sanmıyorum. Olması için ya Meclisten karar çıkmalı ya da Cumhurbaşkanı karar almalı. Cumhurbaşkanı karar alırsa bir daha aday olmasıyla ilgili bir hakkı gitmiş olur. Cumhurbaşkanı Meclisin seçim kararı almasını istiyor. 14 Mayısla ilgili muhalefette ikna edilmeye uğraşılıyor. Ak Parti seçimi seçim kanunuyla ilgili yapılan yasa değişikliğinden dolayı 6 Nisan’dan sonra yapmak istiyor. Muhalefet ise 6 Nisan’dan önce olursa bizde varız diyor. Ben 14 Mayıs’tan önce yapılacağını düşünüyorum. Şu anda herkes baskın bir seçime hazır olsun” dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
AK Parti Milletvekilleri Belediye Başkanı Köksal’ın İddialarına Yanıt Verdi

AK Parti Milletvekilleri Belediye Başkanı Köksal’ın İddialarına Yanıt Verdi

Nisan 18, 2024, AK Parti Milletvekilleri Belediye Başkanı Köksal’ın İddialarına Yanıt Verdi için yorumlar kapalı
Arabuluculuk Sistemi ve KEP Kullanımıyla Kira Anlaşmazlıklarına Çözüm Yolu

Arabuluculuk Sistemi ve KEP Kullanımıyla Kira Anlaşmazlıklarına Çözüm Yolu

Nisan 18, 2024, Arabuluculuk Sistemi ve KEP Kullanımıyla Kira Anlaşmazlıklarına Çözüm Yolu için yorumlar kapalı
Olgun: Seçim Öncesi Dur Seçim Sonrası Vur

Olgun: Seçim Öncesi Dur Seçim Sonrası Vur

Nisan 18, 2024, Olgun: Seçim Öncesi Dur Seçim Sonrası Vur için yorumlar kapalı
Okul Sporları Kano Yarışmaları Tamamlandı

Okul Sporları Kano Yarışmaları Tamamlandı

Nisan 18, 2024, Okul Sporları Kano Yarışmaları Tamamlandı için yorumlar kapalı
Başkan Burcu Köksal: Gece Gündüz Demeden Çalışacağız

Başkan Burcu Köksal: Gece Gündüz Demeden Çalışacağız

Nisan 18, 2024, Başkan Burcu Köksal: Gece Gündüz Demeden Çalışacağız için yorumlar kapalı