• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Memleket Partili Karaağaç: “AK Parti CHP işbirliği devam ediyor”

Memleket Partili Karaağaç: “AK Parti CHP işbirliği devam ediyor”

Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç: “Serdar Karaağaç:” 20 yıldır AKP ülke genelinde, devletin sürdürülebilir bildiğimiz bu devlet geleneğiyle kavgası vardı. Bunu darmadağın edip valileri kaymakamları oyun dışı bırakıp bir tek parti yönetim sistemini oturtmak için uğraşıp duruyor. İşin hazin tarafı ana muhalefet partisinin ilçe başkanı da bunu kabullenmiş şekilde merkezi hükümetin il başkanından destek rica ediyor.”

Ajans CANKA- Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç basın toplantısında yaptığı açıklamada; özellikle Marmaris’te AK parti ve CHP arasında adı konulmamış bir işbirliği olduğunu iddia etti.

Başkan Karaağaç açıklamasında; “Geçtiğimiz iki haftada iktidar partisi AKP’nin il ve ilçe başkanları, yerel iktidar CHP’nin milletvekili, belediye başkanı ve ilçe başkanı çeşitli açıklamalarda bulundular. Gördük ki önemli hiçbir konudan bahsetmediler, her iki partide havanda su dövdüler. Kendilerini bu konuda tebrik ediyoruz. Dikkatimizi çeken tek husus, sanki Marmaris’in bütün problemleri bitmiş, Marmaris turizminin sanki bir tek problemi kalmış gibi gece 12 den sonra yapılan müzik kısıtlamasıyla ilgili karşılıklı açıklama yaptılar. İşin trajik tarafı CHP İlçe başkanı, bu kısıtlamanın kalkmasıyla ilgili AK Parti İl Başkanından destek rica etti. Bu benim çok tuhafıma gitti. Zaten biliyorsunuz 20 yıldır AK Parti  ülke genelinde, zaten devlet geleneğini yıkmak,devletin sürdürülebilir bildiğimiz bu devlet geleneğiyle kavgası vardı. Bunu darmadağın edip valileri kaymakamları oyun dışı bırakıp bir tek parti yönetim sistemini oturtmak için uğraşıp duruyor. İşin hazin tarafı ana muhalefet partisinin ilçe başkanı da bunu kabullenmiş şekilde merkezi hükümetin il başkanından destek rica ediyor.

Bu gerçekten çok garibimize gitti halbuki kendisi de çok iyi bilmektedir ki aslında bu sorunun çözümü çok basittir, il merkezimizde bulunan mahalli çevre kurulu bu işle ilgili karar verecek tek merciidir. Bu işten muzdarip olan yüksek sesli müzikte ısrar eden işletmeler veya Marmaris CHP İlçe Başkanının başvurmaları gereken tek yer, Muğla’da ki mahalli çevre kurulu, oradan istedikleri kararı zaten çıkarttırabilecekler. İl başkanının desteğine ihtiyaçları olduğunu zannetmiyorum. CHP Muğla Milletvekili Sayın Suat Özcan da yaptığı açıklamalarda; Muğla ve çevresindeki çevre talanı ve rant devşirimi konusunda o kadar güzel sözler sarf etti ki, ben buradan kendisine gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Ancak bu talan ve rant devşirmelerinin yapıldığı yapılara ruhsat veren belediyelerin kendi partisine ait olduğunu unuttu sanırım. Çünkü adı geçen bu yapılaşmalar bildiğiniz gibi Marmaris Milas ve Menteşe de yapılıyor ve bunlara yapı ruhsatı veren belediyelerin tamamı da CHP’li belediyeler. Ben kendisini sorumlu ve yetkili bir CHP’li vekil olarak göreve davet ediyorum. Bu belediyeler hakkında parti içi demokrasinin işletilmesi ve disiplin kurullarının çalıştırılmasını kendisinden talep ediyorum” dedi.

“MARMARİS’TE KONUT SORUNU VAR”

“Marmaris yaşayanlarının gerçek sorunları nelerdir?  En önemli sorunu, konut ve imar planı eksikliğinden kaynaklanır. İkinci olarak ucuz ve güvenilir gıdaya ulaşım, üçüncü olarak sağlığa erişim, dördüncü olarak enerji pahalılığının Marmaris özeline yansımaları vardır. Beşinci olarak eğitim, altıncı olarak yaşanabilir temiz çevre sorunumuz vardır.” diyen Karaağaç, “Yetkililere soruyorum, Bildiğiniz gibi Pandemi ve savaş yüzünden kentimize olan ilgi arttı. Bütün konutların kentimizin değeri yükseldi. Konut fiytları arttı kiralar daarettı. Ama turizmle geçinen bir kent olmamız nedeniyle burada çalışanların neredeyse tamamı hizmet sektöründedir. Gelir seviyeleri orta gelir ve altında olanlardır. Dar gelirli vatandaşlarımızın bu kira sorunu acilen çözülmelidir.Aslında biz yıllardır Marmaris ve çevresinde yıllardır düzgün bir planlama, planlı yapılaşma yapılmamış. Hep kaçak yapılmış sonra aflarla kaçaklar legal hale gelmiş. Oysa ki topyekün ortak bir şekilde geliştirilecek imar planı çözümü ile bütün konut sorunları da çözülür, Marmaris daha da değerlenir. AK Parti’ye soralım.  20 yıldır iktidardasınız, 20 yıldırda milletvekiliniz var. Neden bu özel coğrafyaya özel bir şehir planı yapmadınız? Neden genel bütçeden yeterli kaynak aktarmadınız su kanalizasyon problemini çözmediniz? Bir gecede Okluk sarayı için imar değişikliğini yapabilen iktidar, neden 20 yıldır Marmaris ve çevresi Bozburun yarımadası Datça’ya kadar köylerimize bir imar planı getirememiştir?” ifadelerini kullandı. 

“BEDAVAYA BARAJ VERDİK SUYU PAHALI KULLANIYORUZ”

Karaağaç, “Marmaris’te baraj olmasaydı su sıkıntısı olacaktı. Marmaris’ten bütün parayı götürüyorsunuz. Osman Gürün’ün bilmediği atladığı husus; biz ona sadece borç devretmedik, aynı zamanda bu barajın mülkiyetini de devrettik. Bedavaya baraj sahibi oldu. Acaba bu paraya kendisi bu barajı yapabilecek miydi?

AK Parti İl Başkanımız geçenlerde arıcılara bir müjde verdi, neydi müjde? Arıcılara şeker için 400 kamyon şeker sağladı. Madem şekerde sıkıntı yok Sayın Kadem Mete, o zaman niye bakanla görüştünüz,  aracılık yaptınız da bizim arıcılarımıza 400 kamyon şeker getirdiğinizle övünüyorsunuz? Bizim arıcılarımız zaten kendi kooperatifleri birlikleri aracılığıyla bu şekerlere ucuz fiyatla ulaşabiliyorlar ki. Eğer şekerde sıkıntı yoksa sizin araya girmenize gerek yokmuş aslında. CHP’ye de sözümüz var lütfen kooperatiflerimizi destekleyin, sahip olduğunuz tarlaları ekim garantisiyle bedelsiz verin, biz de Marmaris’te ucuz gıdaya erişelim” dedi. 

MARMARİS VE MUĞLA DA SAĞLIK BİTMİŞ DURUMDA

Karaağaç, “Devlet hastanesinde uzman hekim kalmadı. Doktorlar istifa edip özel sektöre geçiyorlar. Kısacası doktor yok, ilaç medikal malzeme yok, randevu yok. Enerji pahalılığı; Marmaris için özel bir konu. Marmaris doğal gaz ve kömür gibi ucuz ısınma kullanamıyor. Mecburen elektrikle ısınıyoruz. Marmaris için elektriğin daha uygun bir tarifeyle verilmesiyle ilgili bir girişiminiz var mı? Örneğin güneş enerjisini teşvik etmeyi düşünüyor musunuz, hiç olmazsa Marmaris in kendi enerjisini üretmesiyle ilgili bir planınız var mı?” diyerek sözlerini tamamladı. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Nisan 19, 2024, Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması için yorumlar kapalı
Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Nisan 19, 2024, Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu için yorumlar kapalı
Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Nisan 19, 2024, Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu için yorumlar kapalı
Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Nisan 19, 2024, Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi! için yorumlar kapalı
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Nisan 19, 2024, Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı! için yorumlar kapalı