• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
KARAVANFEST COŞKU VE YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI

KARAVANFEST COŞKU VE YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI

KARAVANFEST COŞKU VE YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI

       Afyonkarahisar  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in tensipleri ile geçen yıl ilki düzenlenen KaravanFest geleneksel hale geldi. Bu yıl ikincisini düzenlenen Karavan Festivali yoğun katılım ile başladı.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü ile Afyonkarahisar Belediyesinin düzenlendiği 2. KaravanFest’in resmi başlangıcı kamp ateşinin yakılması ile yapıldı. Sakarya, Tekirdağ, Düzce, Antalya, İzmir, Uşak, Burdur, Kütahya, Edirne, Kırklareli, Yalova, Balıkesir, Mersin, Ankara, Konya, Aydın, İstanbul, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, Denizli, Manisa gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinden Afyonkarahisar’ımıza gelen misafirlerimiz festival kapsamında ilk önce rehber eşliğinde İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi’ni gezdi. Şehrin doğası ve tarihine hayran kalan karavancılar kültürel mekânlar ve ticaret merkezimiz Uzun Çarşı’yı da ziyaret ederek alışveriş yaptı.

 

KARAVANFEST 2 KAMP ATEŞİNİN YAKILMASIYLA BAŞLADI

Motor Sporları Merkezi’nde termal altyapıya sahip Uluslararası Kamp Karavan Alanı’na gelen misafirler ve protokol katılımı ile kamp ateşi yakıldı, 200’den fazla karavancı Afyonkarahisar’ımızda buluştu.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yurt Dışı Temsilcisi Alper Kasas ve karavancıların katılımı ile 2. KaravanFest’ in kamp ateşi yakıldı. Ardından Başkan Mehmet Zeybek, Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve beraberindekiler kamp alnındaki karavanları gezdi, sohbetler gerçekleştirdi. Heyet, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yurt Dışı Temsilcisi Alper – Yeliz Kasas çiftinin karavanını da ziyaret ederek karavan deneyimi yaşadı. Bir süre sohbet edildi, ardından gelen misafirler ile görüşüldü.

“BU KAPSAMDA BİR KARAVAN FESTİVALİ TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR YERDE YOK”

Vali Yiğitbaşı, yaptığı açıklamada, Başkan Mehmet Zeybek’e teşekkür ederek böyle bir festival ve alanın Türkiye’de başka bir yerde olmadığına dikkat çekti. Konuşmasında; “Türkiye’nin pek çok yerinden karavancılarımız buradalar. İçeride bizde bir karavan deneyimi yaşadık kısaca bir kahve içimi kadar olsa bile. Çok memnunlar, Afyon gerçekten bu konuda da öncülük ediyor çok güzel bir festivale. Bunun mutluluğunu taşıyoruz. Belediye Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah Nice yıllara kadar uzanır daha da gelişir. Yurt dışından ve yurt içinden daha çok misafiri ağırlamamıza vesile olur. Alt yapı çok önemli. Bu kapsamda bir karavan festivali Türkiye’de başka bir yerde yok. Festival alanımızda alt yapı sıkıntısı yok. Elektrik, su Başkanımızın destekleri ile sağlanıyor. Bütün Türkiye’yi, turistleri Gastronomi şehrimize, tarihin kültürün beşiği olan,  sporda da her türlü imkânı sağlayan Afyonkarahisar’ımıza davet ediyoruz. Gelen misafirlerimize de çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TERMAL BÖLGEDEKİ TEK KARAVAN ALANI”

“TÜM KARAVANSEVERLERİ AFYON’A BEKLİYORUZ”

Geleneksel hale getirilen Festivalin yoğun katılımla yapıldığına dikkat çeken Başkan Mehmet Zeybek ise; “Geçtiğimiz yıl ilk Karavan Festivalimizi gerçekleştirdik. Bu sene ikincisini yapıyoruz. Burası Dünya’da iddia ediyorum termal bölgedeki tek karavan alanı. Karavan Federasyonu ile birlikte bu alanı oluşturduk. Bu sene 200’ün üzerinde katılımcı var. Bu sene kar yok maalesef, gelecek yıl inşallah daha farklı organizasyonlarla karavanseverleri Afyon’da ağırlamak istiyoruz. Karavan ve kamp alanımızı genişlettik, yeşillendirdiğimiz çim alan Belediyemize ait artık. Her geçen gün artan talebe cevap verecek kapasite mevcut. Tüm karavanseverleri Afyon’a bekliyoruz” diye konuştu.  

MİTHAT KÖRLER VE ORKESTRASI’NDAN MUHTEŞEM KONSER

Festivalin ilk gününde sanatçı Mithat Körler ve orkestrası sahne aldı. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce kişi birbirinden güzel eserlere eşlik etti, keyifli dakikalar geçirdi. Konsere katılanlar ateş başlarında soğuk havada Körler’in sevgi dolu sahne performansı ile ısındı. Unutulmaz, umut dolu, duygusal aşk şarkılarıyla zihnimize kazınan sevilen sanatçı Mithat Körler, KaravanFest sahnesinde soğuk havayı coşku dolu şarkılarıyla ısıttı.

ZEYBEK BAŞKAN, SEVİLEN SANATÇI KÖRLER İLE BULUŞTU

Konser ardımdan Başkan Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek ünlü sanatçı Mithat Körler ile bir araya geldi. Afyonkarahisar’da olmaktan mutlu olduğunu belirten Körler yaptığı kısa açıklamada; “Bir şehir ancak bu kadar güzel tanıtılır. Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün büyüyen gelişen Afyonkarahisar etkinlikler ile ismini marka şehir haline dönüştürdü. Ne mutlu Afyon’da bu güzellikleri yaşayanlara. Önümüzdeki yıl karavanla buraya bu güzelliği yaşamaya geleceğim. Başkanımız gibi dostlarımız oldukça kendimizi Afyonlu gibi hissediyoruz. Eksik olmayın, sağ olun” diye konuştu.

BELEDİYEDEN SUCUK EKMEK İKRAMI

Keyifli dakikalar ardından Belediye karavancılara ve programa katılanlara sucuk ekmek ikramında bulundu. Gastronomi Şehrinin meşhur ve tescilli lezzeti sucuk ekmek için metrelerce kuyruk oluştu, damaklar şenlendi. Yakılan ateş ve mangal başında misafirlerimiz sucuk ekmek yedi, lezzete hayran kaldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Şimdi, Afyon için birlik olma zamanı

Şimdi, Afyon için birlik olma zamanı

Nisan 16, 2024, Şimdi, Afyon için birlik olma zamanı için yorumlar kapalı
Şırnak Şehidinin Annesi Sultan Karcı’ya Veda

Şırnak Şehidinin Annesi Sultan Karcı’ya Veda

Nisan 16, 2024, Şırnak Şehidinin Annesi Sultan Karcı’ya Veda için yorumlar kapalı
İzmir Afyonkarahisar Derneklerinden Başkan Adnan Öztaş’a ziyaret

İzmir Afyonkarahisar Derneklerinden Başkan Adnan Öztaş’a ziyaret

Nisan 16, 2024, İzmir Afyonkarahisar Derneklerinden Başkan Adnan Öztaş’a ziyaret için yorumlar kapalı
TÜİK 2024 İŞSİZLİK ORANINI AÇIKLADI

TÜİK 2024 İŞSİZLİK ORANINI AÇIKLADI

Nisan 15, 2024, TÜİK 2024 İŞSİZLİK ORANINI AÇIKLADI için yorumlar kapalı
Başkan Köksal Afyonspor’a Verdiği Sözü Tuttu

Başkan Köksal Afyonspor’a Verdiği Sözü Tuttu

Nisan 15, 2024, Başkan Köksal Afyonspor’a Verdiği Sözü Tuttu için yorumlar kapalı