• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İçişleri Bakanlığı : Bugün 81 ilde denetim gerçekleşecek – TÜRKİYE

İçişleri Bakanlığı : Bugün 81 ilde denetim gerçekleşecek – TÜRKİYE

[ad_1]

81 ilimizde valilerin yönetimi ve koordinasyonunda bugün 22 Temmuz Çarşamba maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin beraberinde her bir iş yeri için alınan Covid-19 tedbirleri denetlenecek.

81 ilde valilerin yönetimi ve koordinasyonunda bugün (22 Temmuz Çarşamba), polis, jandarma, zabıta, sağlık, tarım, müftülük ve ilgili meslek odalarının katılımı ile, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, erkek kuaförü, kuaför, düğün/nikah salonları, camiler, restoran, kafe, kıraathane, pazar yerleri, sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklarda vb.Yerlerde maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin beraberinde her bir iş yeri için alınan Covid-19 tedbirleri denetlenecek.
 
Gönderilen genelgede, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının beraberinde her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gerekli olan önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerinin sürdürülmesi sağlandığı ifade edildi. 
 
Kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayınlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gerekli olan önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli şekilde denetlenmesi amacı ile 81 İl Valiliği talimatlandırıldığı belirtildi. 

Daha önce illere gönderilen genelgelerle her bir işyeri/faaliyet alanı için alınması gerekli olan önlemler belirlemiş olduğu hatırlatılan genelgede; ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, erkek kuaförü/kuaför/güzellik merkezi, avm’ler, park/piknik alanları vb. Yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklarda, valilerin  yönetim ve koordinasyonunda tüm illerde 22 Temmuz Çarşamba günü denetimler gerçekleştirilecek. 
 
Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce başta şehir içi veya şehirler arası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu kamuya açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kuralların denetimine yönelik gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacak. 
 
Denetim ekiplerinde  her bir iş kolu veya mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurumları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcileri de yer alacak. Bu doğrultuda valilikler ve kaymakamlarca denetimlerle ilgili gerekli planlamalar yapılacak.

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Nisan 25, 2024, Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Nisan 25, 2024, Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi için yorumlar kapalı
Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Nisan 25, 2024, Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret için yorumlar kapalı
Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Nisan 25, 2024, Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret için yorumlar kapalı
Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Nisan 25, 2024, Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik için yorumlar kapalı