• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Hurda Magnet nedir?

Hurda Magnet nedir?

Hurda magnet sistem, genellikle yuvarlak kesitli elektro mıknatıs özelliği gösteren bir özelliğe sahip bulunmaktadır. Kullanılmak istenen alanda hurdaların taşınması üzerine geliştirilen takım donanım olarak tarif edilmektedir. Sisteminde bulunan elektromıknatıs özellik gösteren magnetin alt tarafında, bundan dolayı manyetik bir alan oluşturulmaktadır. Oluşturulan bu manyetik alan sayesinde polip özelliği ile toplanmakta sıkıntı yaşanılan en küçük hurda parçalarının dahi kolaylıkla ve rahatlıkla yakalanması sağlanmaktadır.

Hurda Magnet Kullanım Alanları

Hurda magnet sistemler, özellikle hurda toplama merkezleri ile çelik hanelerde kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir. Kullanım alanlarında standart bir şekilde tavan vinçleri ya da ekskavatörler aracılığı ile kullanıla bilmektedir. Su altında dahi kullanıla bilen ve uygulanabilen sistemleri bulunmaktadır. Su altında uygulanması, fazladan IP koruma içeren gövde tercih edilerek mümkün olabilmektedir. Manyetik gövde yapıları, bas-tr tarafından müşterinin isteğine göre şekillendirile bilmektedir. Özellikle hurda sahalarında ve ocak besleme alanlarında kullanılan sistem, hem hurda süpürme hem de kesilmiş levha kaldırma gibi alanlarda da sıklıkla kullanımı tercih edilmektedir.

Hurda Magnet Sisteminin Gövde Yapısı

Hurda Magnet sisteminin gövde yapısı, dökümlü ve çelik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yekpare özellik gösteren döküm şeklinde üretilen magnet gövdesi, döküm gövdeli hurda magnet çeşitlerini oluşturmaktadır. Magnet bu sayede darbelere daha dayanıklı bir hal almaktadır. Ancak fiyat yapısı diğer çeşitlere oranla yüksek bulunmaktadır. İmalatı gerçekleştiren firmaların ellerinde bulunan kalıp çaplarına göre üretimi yapılmaktadır.

Magnet gövdesinin bükülmüş çelik saçların kaynaklanması şeklinde oluşturulan hurda magnet sistemlerine, çelik gövdeli hurda magnetler adı verilmektedir. Bu sistemin içerisine reçine kaplanmış bobin magnetin yerleştirilmesi ve mühürlenmesi sonrasında, çelik gövdeli hurda magnet çalışmaya hazır bir şekilde üretimi gerçekleştirilmektedir. Sistemin ihtiyaç duyulan talebe göre değişik çaplarda imalatı da gerçekleştirilebilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Nisan 19, 2024, Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması için yorumlar kapalı
Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Nisan 19, 2024, Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu için yorumlar kapalı
Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Nisan 19, 2024, Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu için yorumlar kapalı
Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Nisan 19, 2024, Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi! için yorumlar kapalı
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Nisan 19, 2024, Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı! için yorumlar kapalı