• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gerontoloji Ödülleri Törenine Dinar Ev sahipliği yaptı

Gerontoloji Ödülleri Törenine Dinar Ev sahipliği yaptı

Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar tarafından 2018 yılının yaşlanma ve yaşlılık alanında başarılı çalışmalar yapmış olan bilim insanlarının ve uygulayıcılarının ödüllendirildiği alanının en prestijli ödül töreni olan Türkiye Gerontoloji Ödülleri Dinarda düzenledi.

 

Ödül programına Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, çok sayıda bilim insanı ile çok sayıda Dinarlı vatandaş katıldı.

 

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar açılış konuşmasında şunları söyledi;

 

GERONTOLOJİ ALANINDA BİLİMİ ARKAMIZA ALDIK, ADETA BİR ÜNİVERSİTE GİBİ ÇALIŞIYORUZ

 

Türkiye Gerontoloji Ödüllerini bu yıl 3. kez Dinar’da yapıyoruz. Ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Böylesine devasa programların, birçok büyük şehrin bile cesaret edemediği törenlerin Dinar’da yapılması ilçe halkımızın ve belediyemizin kültürel alanda ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir. Özellikle gerontoloji alanında dünya çapında yapılan tüm çalışmalardan haberdar olduğumuzu da belirtmek isterim. Bu konuda bilimi arkamıza aldık ve adeta bir üniversite gibi çalışıyoruz.

 

İNŞALLAH ÖNÜMÜZDE Kİ DÖNEMDE ALZHEİMER EVİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ.

 

Daha önceden vermiş olduğumuz hizmetlerimiz ortadadır. İnşallah önümüzde ki dönemde de Dinarlı yaşlılarımız için dev projelere imza atacağız. Uzun yıllardır çalışmakta olduğumuz Alzheimer evini inşallah hayata geçireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu salonda olan ve Dinarlı yaşlılarımızın sesi olan Mehmet Güven amcamızı evvelsi gün kaybettik. Allah rahmet eylesin. 95 yaşında vefat eden Mehmet amcamız ve eşi Fatma teyze Demos hizmetimize kayıtlı zaman zaman ziyaret ettiğimiz bir yaşlılarımızdan birisiydi. Onlar gibi niceleri bugün evlerinde bizleri bekliyor.

 

HANGİ ZORLAMALAR VE BASKILAR İLE KARŞILAŞIRSAK KARŞILAŞALIM HİZMETLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ.

 

Bizler hangi zorlamalar ve baskılar ile karşılaşırsak karşılaşalım, mutlaka bu hizmetlerimizi inşallah en iyi şekilde devam ettireceğiz. İnanıyorum ki hem Dinarımıza hem de ülkemize bu konuda ciddi adımlar atılacak. Ve yaşlılık ile ilgili sorunlarımızı çözmeyle ilgili çabalarımız devam edecek.

 

Ödül programında konuşma yapan Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya; “Bugün gerçekten benim Dinar’da olmaktan gurur duyduğum konulardan birisi gerontoloji konusunda gerçekten güzel çalışmalar başlangıç yapılmış. Bugünde ödül töreni, ödüller verilecek. Tabii ki marifet iltifata tabi. Bu konuda çalışma yapan bilim adamlarının insanlarımızın ödüllendirilmesi gayet tabiidir. Teşvik edici olacaktır. Bir sorun varsa eğer önce bunun aşamaları vardır, sorunun çözümü için. Öncelikle bunun farkına varmak gerekir. Dolayısıyla ileri yaşlarda hepimizin hayat kalitesi ister istemez düşmeye başlıyor. Ama bilim sayesinde araştırma sayesinde bunların büyük çoğunluğunu çözmek mümkün. Bu konuda yapılan çalışmalar; bugün burada yapılan veya ülkemizde yapılan ve dünyada yapılan araştırmalar çok önemli.  Bundan bir 50 sene önce 40 yaşında, 50 yaşında, 60 yaşında ki insanlar yaşlı sayılırken; bugün artık bu yaşlardaki insanları biz orta yaş grubunda sayıyoruz. Hatta genç sayıyoruz. Mümkün olduğunca o yaşlılık kelimesini çok daha ileri deki yaşlar için kullanıyoruz. Hatta ileriki yaşlarda da hayat kalitesi yüksek olduktan sonra, bilimin ışığında, tıbbın ışığında o zaman bile eğer insanın Bünyesi gençse ve yaşam sevincini kaybetmemişse hayata tutunuyorsa biz her zaman o insanın genç olduğunu sayabiliriz.  Bence Önemli olan fikir gençliğidir.” dedi.

 

  1. Gerontoloji Ödül Töreninde ödülleri kapsamında; Bilim Hizmet Ödülü Dalında Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Prof. Dr. Zeynep Onur, Uzm. Dr. Melih Vural alırken Gerofuture ödülüne Arş. Gör. Çiğdem Demir Çelebi, Uygulama Hizmet Ödülünü ise Mustafa Cengiz Çöpelli aldı.
  2. Ödüllerini alan bilim insanları teşekkür konulmalarında bulundu.

 

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Gerontoloji Ödüllerini Dinar’da vermenin ne kadar onur verici olduğunu bu olanağı sağlayan Belediye Başkanı Acar’a teşekkür etti

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Düzağaç Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Borçları Dev Pankartla İlan Etti

Düzağaç Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Borçları Dev Pankartla İlan Etti

Nisan 17, 2024, Düzağaç Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Borçları Dev Pankartla İlan Etti için yorumlar kapalı
Okul Sporları Küçükler Bocce Müsabakaları Tamamlandı

Okul Sporları Küçükler Bocce Müsabakaları Tamamlandı

Nisan 17, 2024, Okul Sporları Küçükler Bocce Müsabakaları Tamamlandı için yorumlar kapalı
Türk Şair ve Yazar Osman Attila, Vefatının 46. Yılında Anıldı

Türk Şair ve Yazar Osman Attila, Vefatının 46. Yılında Anıldı

Nisan 17, 2024, Türk Şair ve Yazar Osman Attila, Vefatının 46. Yılında Anıldı için yorumlar kapalı
MARBLE FUARININ GÖZDESİ AFYONKARAHİSAR OLDU

MARBLE FUARININ GÖZDESİ AFYONKARAHİSAR OLDU

Nisan 17, 2024, MARBLE FUARININ GÖZDESİ AFYONKARAHİSAR OLDU için yorumlar kapalı
Zafer Müzesi’nin Restorasyonu İçin Önemli Adım

Zafer Müzesi’nin Restorasyonu İçin Önemli Adım

Nisan 17, 2024, Zafer Müzesi’nin Restorasyonu İçin Önemli Adım için yorumlar kapalı