• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Doğu Türkistandakiler insan değil mi? – Dünya

Doğu Türkistandakiler insan değil mi? – Dünya

[ad_1]

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Dünyadaki bütün insanların, hak hukuk anlamında eşit olması gerektiği ifade edilecek, ırk renk dil din mezhep ayrımı yapmadan bütün insanların eşit olduğu söylemler dile gelecek medeni! Dünyada.

Bu medeni! Dünya tarafından, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz maalesef insan hakları kapsamında sayılmıyor. Bütün dünya üç maymunu oynuyor; kör sağır dilsiz. Çin sistematik bir biçimde, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize akıl almaz işkenceler uyguluyor. Yüreğimizin kaldıramayacağı zulümler soydaşlarımıza uygulanıyor, ondan sonra da insan haklarıymış yok günüymüş, breh breh..
Doğu Türkistan, malumumuz olduğu üzere soydaşlarımızın olduğu müstakil bir bölge. Türk oldukları ve dinlerini yaşamaya çalıştıkları için zulme uğruyor. Eğer bu zulme uğrayan Avrupa’dan, İsrail’den veya herhangi bir çağdaş! görünen ülkeden birileri olsa bütün dünya ayağa kalkardı. Fok balıkları için ayağa kalkan medeni! Dünya insanlara karşı yapılan zulüm karşısında sessiz. Sessizlik bir nevi yapılan zulmü onaylamaktır.

Korona (covid-19) virüsünü de bütün dünyaya yayıp, Dünyanın egemen gücü olmayı planlayan ve maalesef yapay! virüs sayesinde bunu başarmak üzere olan Çin, dünyanın gözü önünde soydaşlarımıza soykırım yapıyor ve medeni! Dünyada hiç kimseden ses çıkmıyor. Şu anda Doğu Türkistan’da demografik yapı bozulmak üzere. Çin nüfusu yüzde 48’e kadar geldi. Kısırlaştırma ve işkencelerle 2 yıl sonra nüfus Çin lehine dönecek ve artık bu Türk toprağını resmen ilhak etme hakkını kazanacak. İşin sadece nüfus değil ekonomik ve stratejik boyutu da var elbette ki. Şu aşamada önemli olan tabii ki soydaşlarımızın güvenliği ve insanca yaşama haklarına sahip olmaları.
İnsan hakları savunucuları, diğer milletlere verdikleri desteğin ve oluşturdukları kamuoyunun yarısını Doğu Türkistan için yapsalardı hem dünyanın Doğu Türkistan’daki soykırımlardan daha çok haberi olurdu hem de Çin meydanı tamamen boş bulup zulmün dozunu bu kadar arttıramazdı. İslam Dünyası ve Türk Dünyası birlik olup, Doğu Türkistan’da yaşanan bu zulme karşı ortak tepkisini koyabilmeli ve dininden, soyundan dolayı zulme uğrayan soydaşlarımıza Çin daha fazla zulmedememeli.

Evet Doğu Türkistan gündemimiz olmalı, soykırıma uğrayan soydaşlarımızı savunmak, bu zulmü en azından duyurmak vazifemiz olmalı. Evimizde; basından, sosyal medyadan bütün bu olan vahşeti seyrederken bir şey yapamamanın verdiği ezikliği Hazreti Ali’nin “Bir Zulme Engel Olamıyorsanız Onu Herkese Duyurun!” sözü bir parça olsun gideriyor. İnanın seyrettiğimiz ve görüntülerini görüp dayanamadığımız  bu vahşeti taraf olarak siz okuyucularımıza duyuruyoruz. Elimizden gelen budur. Keşke daha fazlasını yapabilsek..

Zulüm gören soydaşlarımıza, din kardeşlerimize Allah’tan sabır, güç, dayanma gücü ve üzerlerinden bir an önce bu zulmün kalkmasını diliyorum. Allah yardımcıları olsun..

Lokman ÖZKUL
Eğitimci-Yazar

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Nisan 19, 2024, Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması için yorumlar kapalı
Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Nisan 19, 2024, Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu için yorumlar kapalı
Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Nisan 19, 2024, Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu için yorumlar kapalı
Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Nisan 19, 2024, Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi! için yorumlar kapalı
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Nisan 19, 2024, Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı! için yorumlar kapalı