• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ali Özkaya basının talepleri ile ilgilenecek !!

Ali Özkaya basının talepleri ile ilgilenecek !!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya yerel basının durumu ve talepleri ile ilgileneceğini ifade etti.

 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun hazırladığı yerel basın acil durum bilgi notu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun hazırladığı yerel basın acil durum bilgi notunu size takdim ediyoruz. Yerel basının içinde bulunduğu maddi zorluk ve sıkışıklıkların genel bir özeti bu raporda yer alıyor. Tüm illerin başkanları ve Konfederasyon Başkanlığı tarafından başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletin tüm kademelerine, silsileyi takip ederek bu rapor ulaştırılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Trabzon’da yine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Bey’e aktarılmıştı. Tüm illerde böyle ortak bir hareket başlatıldı. İllerin mülki amirleri olarak Sayın Valilere, sonrasında da iktidar partisi milletvekillerimize konu arz ediliyor. Bu konuda özellikle sizin ilginizi meslektaşlarımız adına istirham ediyoruz.” dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TEMİNAT ALTINA ALINACAK

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, içerisinde bulunup önemli bir kısmına katkı verdiklerini belirttiği Yargı Paketinde ifade özgürlüğünü esas alan yaklaşık 10 tane Ceza Kanununda madde olduğunu söyledi. Bunların bir kısmının terör örgütü propagandası olduğunu belirten Özkaya, “Terör propagandası yerine biz bunu ifade özgürlüğü başlığında ele aldık. Cezaların miktarı açısından istinaf mahkemelerinde kesinleşiyor. Bunu üç aşamalı hale getireceğiz. Temyiz yönünü açacağız. Dolayısıyla bir başka suç diyelim ki adam yaralama suçu 5 yıldan az olursa İstinaf Mahkemesinde kesinleşecek. Ama ifade hürriyeti, basın özgürlüğü kapsamındaysa 1 yılda ceza almış olsa istinaftan temyize gidecek. Üç kademeli şekilde ifade özgürlüğünün daha çok teminat alındığı bir düzenleme üzerinde çalışıp bitirdik. İnşallah Ekim ayında ilk yasalaşacak çalışmalardan birisi de budur” diye konuştu.

GAZETE ÇIKARMAK İÇİN BİR DİLEKÇE YETİYOR

Bir dönem Afyonkarahisar’da 21 gazetenin var olduğunu bu sayının 7 gibi makul bir rakama indiğini belirten Milletvekili Özkaya şöyle konuştu: “Küçük yerlerde gazete sayısı çokluğu sorundur. Yeni sistemde bir cep telefonuyla internet gazeteciliği yapılması, eline bir telefon, bir fotoğraf makinesi, bir kâğıt kalem alan herkesin gazeteci olması da meslek açısından bir şansızlıktır. Ama tüm bunların disipline edilecek bir sistem olması mesleğin saygınlığı daha da arttırılabilir. Devletin bir kısım karar alma süreçleri daha kolaylaşabilir. Gazetecilik yapan kişilerin geçmişlerinin, sicillerinin temiz olması gereklidir. Gazetecilik gibi ciddi ve önemli bir kamu görevini tartışmalı isim ve şaibeli kişilerin yapması halinde toplumsal yarar sağlanamaz. Biz de TBMM’de bu yöndeki çalışmalarda elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağız” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Nisan 25, 2024, Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Nisan 25, 2024, Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi için yorumlar kapalı
Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Nisan 25, 2024, Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret için yorumlar kapalı
Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Nisan 25, 2024, Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret için yorumlar kapalı
Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Nisan 25, 2024, Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik için yorumlar kapalı