• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Afyonkarahisarlılar yine meydanlarda demokrasi nöbetine çıktı – GÜNDEM

Afyonkarahisarlılar yine meydanlarda demokrasi nöbetine çıktı – GÜNDEM

[ad_1]

16 Temmuz 2020 – 10:18 – Güncelleme: 16 Temmuz 2020 – 10:37

Afyonkarahisar’da ellerinde bayrakları ile Zafer Meydanı’na akın eden yurttaşlar, FETÖ’nün darbe girişimine tepkilerini gösterdi.

Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 251 şehidimizin rahmetle anıldığı 15 Temmuz gecesi çeşitli programlar düzenlendi. Afyon Zafer Meydanı’nda saat 20:00’de Mehter Takımının Gösterileriyle başlayan gece Kur’an- Kerim Tilavetinin okunmasıyla devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede 15 Temmuz ile alakalı müzik, video, belgesel gösterileri yapıldı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon aracılığıyla canlı olarak aktarıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterileriyle başlayan etkinliklerde Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı gecede Afyonkarahisar Belediyesi tarafından  “15 Temmuz 2016 Gecesi Afyonkarahisarda Neler Yaşandı?” isimli bir belgesel yayınlandı. Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, tüm camilerden okunacak, dualar yapıldı. 

Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden tebrik etti. 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikaları Afyonkarahisarlılar’la paylaşan Başkan Zeybek haberi alır almaz önce AK Parti binası önüne daha sonra da Zafer Müzesi’nin bulunduğu alana geçtiklerini söyledi.

Başkan Mehmet Zeybek, “Rabbimden dileğim böyle ihanet şebekelerine bir daha fırsat vermesin. Darbe kalkışmasının başladığı ilk andan itibaren partimizin önünde toplandık. İhanet şebekesinin tahmin edemeyeceği kararlı bir kalabalık vardı. Bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızı, reisimizi hainlere yedirmedi, dik durdu, dik durdu. O akşam şunu gördük. Partilisi, partisizi, yaşlısı, genci bütün insanımız bu meydandaydı. Gün birlik günüydü. Bizlerde hemşehrilerimizin vermiş olduğu destekle o akşam sabaha kadar yurttaşlarımızla beraber hainlere geçit verilmeyeceğini bire bir yaşadık.

Zamanın ABD Dışişleri Bakanına soruyorlar, ‘Ülkenizdeki istikrarı nasıl sağlarsınız’ ? Söylediği kelime şu ‘İçimizdeki hainleri bulur, öldürürüz, dışarıdakileri de besleriz’ Dünyada öyle güzel bir yeri vatan edinmişiz ki, tüm dünyanın gözü güzel ülkemizde. Kurulduğu günden bu güne dek ihaneti hiçbir zaman eksik olmamış. Maalesef sahte cennet satan hainler din kisvesi altında zekatlarını vererek, kurbanlarını bağışlayarak cennete gireceklerini zanneden kandırılmış insanlarımız vardı. Bunlara fırsat vermeden, elimizi açıp Cenab-ı Allah’tan isteyelim. Bizi yaratan bizi çok iyi biliyor, düşüncemizi, aklımızı hiç kimseye kiraya vermeden önümüzdeki günlerin vatanımız ülkemiz açısından daha aydınlık olmasını temenni ediyorum. Başta 15 Temmuz gecesi Şehit olan kardeşlerimiz olmak üzere vatanımızı vatan yapan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize, askerlerimize, polislerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması

Nisan 19, 2024, Afyon’da Gerçekleşen Uluslararası Kültür Buluşması için yorumlar kapalı
Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

Nisan 19, 2024, Çayırbağ Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Futsal Takımı Bölge Şampiyonu Oldu için yorumlar kapalı
Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu

Nisan 19, 2024, Bocce Müsabakalarında Şampiyonlar Belli Oldu için yorumlar kapalı
Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi!

Nisan 19, 2024, Tarımsal Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi! için yorumlar kapalı
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı!

Nisan 19, 2024, Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Uyarı! için yorumlar kapalı