• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Afyonkarahisar Ebru Festivali açıldı

Afyonkarahisar Ebru Festivali açıldı

               Afyonkarahisar Zafer Meydanında yapılan festivalin açılış programına, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


 


                Türk İslam Süsleme Sanatının usta isimlerinden Ömer Faruk Atabek adına düzenlenen festival kapsamında Dinar Belediye Bandosu eşliğinde İmaret Camii’nden Zafer Meydanına kortej yürüyüş gerçekleştirildi. Afyonkarahisar  Zafer Meydanında yapılan uygulamada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının sonrasında müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’da 11-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında yapılan aktiviteler ile ilgili bilgi verdi.


 


                “AFYON SANATIN MERKEZİ OLMAK İÇİN ADIMLAR ATIYOR”


                Afyonkarahisar  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında: “Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Ebru Festivali’nin ilimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bereketli toprakları, şifalı termal kaynakları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun incisi Afyonkarahisar’da böylesi hoş bir festivale ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Afyonkarahisar; Anadolu kentleri arasında sanatın merkezi olmak için adımlar atıyor. Tek amacımız var. O da el birliği ve gönül birliği ile Afyonkarahisar’a hizmet etmektir. Bu amaç doğrultusunda Zafer Meydanımız, hizmete girdiğinden bu yana çoğu kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bu anlamlı festivali düzenlemekteki tek amacımız kültürel dşayetlerimizi güvenliğini sağlamak, yaşatmak ve kUşaktan kuşağa aktaran sanatçılarımızı tanıtarak desteklemektir.” dedi.


                “KÜLTÜREL DEĞERLEMEMİZİ ÜLKEMİZLE VE DÜNYAYLA PAYLAŞMALIYIZ”


                Programda son olarak konuşan ve Afyonkarahisar’ın kültürlerin kesiştiği bir il olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bir ay önce başlatılan Ahmet Şemsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günlerinin ikinci ayağı bugün yapılıyor. İlimiz gerçekten kültürlerin kesiştiği bir yer. Bunun sonucu olarak ta kültür ve sanatta da aynı biçimde farklı kültüre ev sahipliği yapan ve bunun sonucunda da değişik sanatların oluşmasına ev sahipliği yapan bir iliz. Bunların gün yüzüne menfaatilması gerekir. Bu kültürel dşayetlerimizin daha iyi bir biçimde ilk önce toplumuzda ve daha sonra da ülkemizin diğer yerleri ve dünya ile paylaşmamız gerekir. Bir taraftan da sanatkârlarımıza sahip çıkmamız gerekir. İşte bu festivaller buna bir yönüyle dikkat çeken aktivitelerdir.” şeklinde konuştu.


                “UNESCO TESCİLİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”


                Afyonkarahisar’ı tanıtmak için birden fazla aktivite yapıldığını ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Biz ilimizi tanıtabilmek çoğu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Halkımızda buna katılıyor ve oldukça mutlu bir biçimde bu aktivitelerden yararlanıyor. Bu festivalde de aynı duyguları yaşayacağımıza inanıyorum. İlimiz gün geçtikçe tanıtımını daha üst bir konuma getirmiştir. Geçen hafta ilimiz UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edildi. Bunu hem kültürümüzün devam etmesi açısından, hem de bu kültürümüzü dünya ile paylaşmamız açısından iyi değerlendirmemiz lazım. Farklı bakış açıları ile Gastronomiden ilimiz nasıl yararlanabilir, bundan nasıl daha çok şahsa aş ve iş sağlayabiliriz, bunun üzerinde diğer türlü durarak, yorumlayarak bunu kazanıma çevirmeliyiz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Festivalin bu yıl başarı ile sonuç vermesini ve önümüzdeki yıla da başarı ile başlamasını diliyorum” diye konuştu.


 


                Konuşmaların sonrasında Erkmen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi. Akabinde Fikret Güzeldemir Afyon Türkülerinden oluşan mini bir konser verdi.


 


                Festivalde Adnan Şahin tarafından Ebrunamenin okunmasının sonrasında Festivale ismi verilen Ömer Faruk Atabek’in kızı Gülbin Atabek tarafından yapılan teşekkür konuşmasıyla uygulama sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Haluk Levent, Afyonkarahisar’da 23 Nisan Coşkusunu Zirveye Taşıdı!

Haluk Levent, Afyonkarahisar’da 23 Nisan Coşkusunu Zirveye Taşıdı!

Nisan 24, 2024, Haluk Levent, Afyonkarahisar’da 23 Nisan Coşkusunu Zirveye Taşıdı! için yorumlar kapalı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bilardo Turnuvası Sonuçlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bilardo Turnuvası Sonuçlandı

Nisan 24, 2024, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bilardo Turnuvası Sonuçlandı için yorumlar kapalı
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan Mesaj: Bu Geçici Bir Duraktır

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan Mesaj: Bu Geçici Bir Duraktır

Nisan 24, 2024, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan Mesaj: Bu Geçici Bir Duraktır için yorumlar kapalı
MHP Afyonkarahisar Teşkilatı İlk İstişare Toplantısını Yaptı

MHP Afyonkarahisar Teşkilatı İlk İstişare Toplantısını Yaptı

Nisan 24, 2024, MHP Afyonkarahisar Teşkilatı İlk İstişare Toplantısını Yaptı için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’a Yeni Bir Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müjdesi!

Afyonkarahisar’a Yeni Bir Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müjdesi!

Nisan 24, 2024, Afyonkarahisar’a Yeni Bir Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müjdesi! için yorumlar kapalı