• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Afyonkarahisar Belediye meclisi toplandı – BELEDİYELER

Afyonkarahisar Belediye meclisi toplandı – BELEDİYELER

[ad_1]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri dolayısı ile toplantıya katılanların ateşi ölçüldü, maske, dezenfekte ve sosyal mesafe kurallarına riayet edildi.

MAALESEF  VAKA SAYISI ARTIYOR

Toplantı öncesi COVİD-19 mücadele kapsamında alınan tedbirler ve ilimizdeki son durum hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “ Zor bir süreçten geçiyoruz. Virüs nerdeyse bitti derken belki de çevre illere göre salgını en az hasarla atlatan illerin başında geliyorduk. Son günlerde maalesef vaka sayısı ciddi oranda arttı” dedi.

         İhsaniye İlçesine bağlı Döğer Beldesinde hasta sayısının 90’a yaklaştığını belirten Başkan Zeybek, “Bilindiği üzere Döğer Beldesinde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt gibi Arap ülkelerinde inşaatlarda çalışan oldukça fazla hemşerimiz vardır. Bu kişiler yurt dışından geldikten sonra karantina sürecine alındılar. Diğer illerden de ilimize gönderilirken içlerinde zannediyorum ki hastanede tedavi görüp de kontrol altında bulunması gerekenlerden bazıları memlekete gelince karantina kurallarına uymamışlar ve ciddi bir salgın başladı. Hükümetimizin almış olduğu kararlar sonucunda üç şarta muhakkak uyulması gerekmektedir. Bunlar maske, mesafe ve kişisel temizlik. Bizlerde meclis üyelerimizle tüm bu koşullara riayet ederek iki meclis toplantısını düzenlemiş olduk” dedi.

             Toplantıda Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan antrenman sahalarının kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması karşılığı alınacak ücretlerin tespiti ve Belediyemiz yemekhanesinde uygulanmakta olan fiyat tarifelerinin yeniden belirlenmesi, Belediyemiz tarafından işletilen Millet Caddesinde (Uzun Çarşı) uygulanmakta olan fiyat tarifelerinin ve kapalı otoparklardaki bisiklet abonesi fiyat tarifesinin belirlenmesi hakkında teklif Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

           Mülkiyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne ait, İlimiz Ali Çetinkaya Mahallesi, 20 Ada, 1 Parsel ve 21 Ada, 46 Parseldeki toplam 35.909,59 m2 lik alanın “Millet Bahçesi” amaçlı olarak Belediyemizce kiralanması kararlaştırılarak  bu hususta yapılacak olan sözleşme/sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK’e yetki verildi.  Toplantı, Trafik Komisyon Kararları, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tekliflerinin görüşülmesiyle sona erdi.

[ad_2]

Afyon Kent Haber

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Nisan 25, 2024, Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Nisan 25, 2024, Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi için yorumlar kapalı
Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Nisan 25, 2024, Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret için yorumlar kapalı
Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Nisan 25, 2024, Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret için yorumlar kapalı
Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Nisan 25, 2024, Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik için yorumlar kapalı