• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Afyon'da halk günü toplantısı yapıldı

Afyon'da halk günü toplantısı yapıldı

Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşların devletle olan bağını güçlendirmek, arzu, talep ve tavsiyelerini ilk ağızdan dinleyerek çözüm üretmek, bunun yanı sıra huzlinku ve güvenilir bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla her ay derli toplu olarak yapılan Halk Toplantısına başkanlık etti.


 


Toplantılarda her konuya çözüm üretmeye çalıştıklarını ancak çoğunlukla kamuda iş isteği için gelindiğini söyleyen ve bu hususta vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu toplantılarımızda amaç; kamu kurum ve kuruluşlarımızın görev alanına giren hususlarda kusurler varsa, bizim burada göremediklerimiz var ise bunları İl Müdürlerimiz sayesinde çözüme kavuşturmaktır. Çözemediğimiz bazı problemleri da not alıyoruz ve yetkili arkadaşlarımız bu problemleri çözüme kavuşturuyor. Bu güne kadar tecrübelerimde gördüğüm sonuç, daha fazla iş isteği geliyor. Ancak iş isteğinde de çoğunlukta devlette iş isteniyor. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR İl Müdürlüğünde toplantımız vardı. Bu toplantıda 1 yıl içerisinde özel şirketlerin İŞKUR’dan talep ettikleri işçi sayısı 10 bin 300 kişi. Biz ise 8 Bin 500 şahsa iş sağlayabildik. Firmaların bin 800 kişi daha isteği varken biz işçi bulamadık. Bu durum belki nitelikli işçiyi karşılayamadığımızdan olabilir. Bir kısmı ise işi kamuda arama eğilimde oluyor. Kamuda iş aramanın yolu sınavdan geçiyor. Kamuya sınavsız personel alınması olası değil. Öncelikle Kamu Personeli Seçme sınavı oluyor, bundan sonra ise Kamu Kurumlarının ihtiyaçlarına göre personel ataması oluyor. KPSS olmadan kurumlara işçi veya memur olarak girebilmek olası değil. Onun için sizlerden ricamız böyle bir isteğiniz varsa bunu bize iletmeyin. Çalışma gayretinde olan arkadaşlarımız için iş var. Hernet istediği gibi çalışması olası değil, biraz şartlarımızı zorlamalıyız ve mevcut işleri yapmak için gayret göstermeliyiz” dedi.


 


Çözüm üretmeye çalıştı


Konuşmasının sonrasında vatandaşlara sırayla söz veren Vali Mustafa Tutulmaz, kendisine iletilen talep, şikâyet, sorun ve tavsiyeleri dinledi, çözüm üretmeye çalıştı.Vali Mustafa Tutulmaz toplantıda iletilen talep ve problemlerdan bazılarını ilgili kurum müdürünü telefonla arayarak bizzat çözüme kavuşturdu. Telefon vasıtasıyla ulaştığı yetkililerden konuya dair bilgiler alan Vali Tutulmaz, kurum müdürü ile vatandaşı görüştürerek, sorunsına çözüm üretti. Vali Tutulmaz toplantının devamında istekleri ayrı ayrı dinleyerek gerekli gördüğü hususlarda ilgili kurum müdürlerine talimatlar vererek gereğinin yapılmasını istedi.


Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu

Nisan 25, 2024, Özel Yurt Müdürleri Barınma Hizmeti Eğitimi Toplantısında Buluştu için yorumlar kapalı
Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi

Nisan 25, 2024, Afyonkarahisar’da İlk Kez Karakucak Güreşi Müsabakaları Düzenlendi için yorumlar kapalı
Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret

Nisan 25, 2024, Başarılı sporculardan Başkan Varol’a ziyaret için yorumlar kapalı
Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

Nisan 25, 2024, Başkan Yıldırım’dan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret için yorumlar kapalı
Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik

Nisan 25, 2024, Afyon Emniyetinden Anlamlı Etkinlik için yorumlar kapalı